Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker

"Microsoft licensing is complex en saai." Makkelijker kunnen we het niet maken, maar door een of meerdere trainingen over dit onderwerp bij te wonen zul je ontdekken dat licensing niet saai hoeft te zijn, en dat je de meest voorkomende vragen kunt beantwoorden.

Cursusrooster

Data Lokatie Cursus of seminar Beschrijving
18-20 januari 2022 Amsterdam Microsoft Enterprise Licensing Seminar Dit seminar is ontworpen en geoptimaliseerd voor grote zakelijke klanten die optimaal gebruik willen maken van hun bestaande of toekomstige Microsoft Enterprise Agreement (EA), Enterprise Agreement Subscription (EAS), Microsoft Customer Agreement (MCA), Microsoft Products & Services Agreement (MPSA) of Server and Cloud Enrollment (SCE). Meer informatie ...
8 februari 2022  Locatie volgt Microsoft Managed Service Provider Licentietraining

Deze training is essentieel voor Service Providers die de klassieke SPLA-gelicentieerde omgeving gebruiken en die uitbreiding naar moderne, cloud-gebaseerde of hybride oplossingen aanbieden of dat overwegen  Voorkom algemene niet-compliant situaties, moderniseer het aanbod en licentieer kosten efficiënt.  Meer informatie ...

15-17 maart 2022 Locatie volgt Microsoft en Partner Licensing Training Deze training is gericht op medewerkers van Microsoft en Microsoft partners. Na het volgen van deze training ben je in staat om jouw klanten juist en slim te adviseren over contracten, productlicenties en cloud abonnementen. Meer informatie ...
20-22 september 2022 Amsterdam Microsoft Enterprise Licensing Seminar Dit seminar is ontworpen en geoptimaliseerd voor grote zakelijke klanten die optimaal gebruik willen maken van hun bestaande of toekomstige Microsoft Enterprise Agreement (EA), Enterprise Agreement Subscription (EAS), Microsoft Customer Agreement (MCA), Microsoft Products & Services Agreement (MPSA) of Server and Cloud Enrollment (SCE). Meer informatie ...

Quexcel neemt op 1 januari 2021 de activiteiten van Didactive BV over

Hieronder het persbericht dat onlangs is verstuurd.

Microsoft kennispartner Quexcel neemt per 1 januari 2021 alle activiteiten van Microsoft trainingspartner Didactive over. Oprichter, eigenaar en Microsoft-erkend trainer Jelle Kooi blijft na de overname als adviseur betrokken. Alle huidige activiteiten zullen onder de merknaam Didactive voortgezet worden.

Quexcel is specialist op het gebied van Microsoft softwarelicenties, cloud diensten en voert een eigen Managed Software Asset Management service. Peter van Uden, oprichter en eigenaar van Quexcel: “Bij Quexcel gebruiken wij onze expertkennis rondom Microsoft licenties en cloud, om bedrijven, instellingen en overheden te helpen het optimale uit hun IT systeem te halen. Niet voor niets zeggen wij ‘The Power of Knowledge’. Kennis zien we als kracht, niet als macht. In dat licht bezien passen de activiteiten van Didactive uitstekend bij ons; Met trainingen rondom Microsoft licenties, Microsoft contractvormen en het Microsoft partnerprogramma helpt Didactive Microsoft medewerkers, medewerkers van Microsoft partners en Microsoft klanten om het beste uit zichzelf te halen en daarmee het beste voor hun organisatie te realiseren.”  

Jelle Kooi over 23 jaar Didactive
“Na bijna 27 jaar in de wondere wereld van Microsoft licenties, waarvan 23 jaar als trainer en consultant bij Didactive, wordt het tijd voor een sabbatical. Dat is meer dan gewenst door gezondheidsproblemen die in januari 2020 zijn begonnen en nog steeds voortduren. Gedurende mijn langdurige verlof zal ik mijn kennis over Microsoft softwarelicenties en cloud niet bijhouden. Dat betekent tegelijk dat ik andere mogelijkheden ga verkennen.” Volgens Jelle Kooi zou hij zich heel ongemakkelijk voelen als hij Didactive en de klanten van Didactive als het ware in de steek zou laten. “Ik ben dan ook blij met de overname van Didactive door Quexcel”, gaat Jelle verder. “Peter ken ik al vele jaren en wij werkten al vaker samen. Ik heb er vertrouwen in dat hij zorgt dat de klanten van Didactive goed geholpen blijven worden. De kennis en ervaring is er in elk geval. Ik zal bij Quexcel en Didactive betrokken blijven als consultant, zodat ik Peter en zijn team kan helpen bij de transitie.”

Weinig verandering
Peter van Uden benadrukt dat Didactive als merk voor trainingen op het gebied van Microsoft licenties, -cloud en partnerprogramma blijft zoals het is. “Alleen zullen bestaande klanten wel een nieuw gezicht ‘voor de klas’ zien”, gaat hij verder. “Ik geef zelf al vele jaren training op hetzelfde vlak, veelal in het MKB segment daar waar Didactive de grotere klanten bedient. Dit komt nu mooi samen.”  

Duidelijkheid
Quexcel zal haar activiteiten duidelijk opsplitsen: alle trainingsactiviteiten, ook die van Didactive zullen vanaf 1 januari onder het merk Didactive plaatsvinden. Alle adviesdiensten en services, waaronder de dienst Quexcel Managed Software Asset Management, zullen onder het merk Quexcel plaatsvinden. Jelle Kooi blijft op de achtergrond betrokken voor een soepele overdracht en advies. Voor Quexcel werken in totaal 6 specialisten, verspreid over Nederland en België. Gezamenlijk bedienen zij eindklanten en IT-bedrijven op alle continenten. Meer informatie op www.quexcel.com.

Microsoft Licensing Update

Abonnementen
Een gratis abonnement op de Microsoft Licensing Update is beschikbaar voor geselecteerde belangstellenden. Anderen kunnen een regulier abonnement afsluiten. Bepaalde abonnementen omvatten ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen en toegang tot vorige edities van de Microsoft Licensing Update. Klik hier voor nadere details, of neem contact met ons op voor een gratis proefexemplaar.

Privacy

Deze website gebruikt geen cookies. Wij delen gegevens van cursisten en abonnees niet met derden. Elke nieuwsbrief bevat aanwijzingen waarmee abonnees de bij ons opgeslagen gegevens kunnen inzien en/of wissen.

Deze website © 2021 Didactive Education